Консултация: сайт за колективно пазаруване

Сайтовете за групово пазаруване са една наистина добра възможност за получаване на качествени услуги на разумни цени и това води до огромен интерес и съответно трафик през тях. Този голям трафик може да бъде използван от собствениците им за реализиране на добри печалби. Ако все още нямате изграден уебсайт за групово пазаруване, но виждате огромния потенциал на този нов и интересен интернет бизнес, ние предлагаме цялостно консултиране по изграждането му, което включва всички етапи:

Идеен проект - дизайн, техническо задание, финансов проект, проект за развитие, маркетингова стратегия. Ние разполагаме с доказани специалисти във всяка една от областите. Подценяването на етапа с планирането най-често води до голяма загуба на енергия и пари в последствие.

Лозунгът: „Нека направим сайта, пък после ще видим” може и да са вършел работа, когато не е имало други такива сайтове. Маркетингова стратегия от вида Copy and Paste може би изглежда добра идея за всеки незапознат с наистина търговската страна на нещата. Ние ще ви помогнем непрекъснато да развивате своята маркетингова стратегия, да използвате нови тактики и да концентрирате усилията си само върху такива, които дават максимален резултат.

Полезно е човек да се поучи от грешките на другите. Не е необходимо да откривате топлата вода, след като някой преди вас вече го е направил. Бихте могли в началото да разберете как са процедирали успешни интернет бизнесмени преди вас. Изучете техния практически опит и го приложете в развитието на своите проекти. Убедете се, че притежавате необходимите знания, които ще превърнат комерсиалния ви проект в доходен бизнес. Използвайте нас, за да наберете увереност, да реализирате наистина значими печалби и продължете сами като наши партньори и приятели.

Техническо изпълнение. Зад всеки сайт за колективни покупки стои скрипт. Можете да си „намерите” скрипт почти безплатно. Можете и да си го купите – цените започват от едва 200-300 лева.

Искате ли реализирана точно вашата идея? Искате ли да знаете какви са уловките? Искате ли да знаете без какво не бихте могли да минете? Искате ли да бъдете професионалисти?

Друга често срещана причина за неуспех се състои в сложността на процесите, свързани с поръчката на предлаганата оферта, издаването на ваучер, закупуването му от клиента, плащането през интернет, карти, в брой или по банка, проследяването на този процес при 800 или 1000 клиента за деня, счетоводното оформяне. И това, без да се споменават случаите на отказани ваучери или особено на некоректни доставчици на услуги!

Клиенти. Може да имате отлична идея, невероятен дизайн, перфектно техническо изпълнение и строен план, НО никакви клиенти. Това е като да имате страхотен продукт и никакви клиенти за него.

Голяма част от начинаещите собственици на сайтове виждат само, че могат горе-долу да напишат такъв скрипт за сайта си за колективни покупки и пропускат всичко останало. А точно то се оказва решаващо след това. Да имаш добър продукт не означава, че ще го продадеш. Наистина ли мислите, че единствено добри и качествени продукти заемат място по рафтовете в супермаркетите? Ако мислите така, то ние едва ли бихме могли да ви бъдем от помощ:)

Да изградиш сайт за колективно пазаруване е само първата необходима стъпка към неговия успех. Почти всяка седмица в България стартира нов сайт за групово пазаруване. Вие за колко сайта знаете? А за колко успешни сайта знаете?

Селс Експертс ще ви помогне да станете наистина успешни. Ние вече изградихме изключително успешни сайтове за групово пазаруване.

При интернет бизнесмените е често срещана невъзможността да превърнат своите посетители в реални покупатели. Всички усилия се насочват към увеличаване трафика на сайта, а не към продажбите от него. Повечето ни клиенти са доста добри програмисти или от дълго се занимават с оптимизация и работа със социални мрежи.

Какво им липсва? Опит в търговията. Опит в маркетинга. Екипът на Селс Експертс има повече от 120 години сборен търговски опит!

Реклама. Ако идеята за реклама се изгражда върху личните ви приятели от Фейсбук и онези от фитнеса, значи наистина имате проблем. За да направите сайта си успешен при толкова много играчи на пазара, рекламата е направо задължителна. Има обаче 2 начина да рекламираш. Единият е наистина скъп и макар да достига до забележително голям кръг от хора, само малка част от тях стават реални клиенти. Другият е таргетиран, ясно насочен и структуриран. Парите за него са в пъти по-малко и води реални потребители. Вие колко пари сте готови да отделите – много пари или разумно количество?

Когато ние отидохме за съвет и стратегия в една от най-големите рекламни агенции от „реалния” бизнес в България, те ни дадоха идеи, които... нямат нищо общо с интернет! Идеите бяха добри, ако оперирахме в „реалния” бизнес, но неприложими в интернет и необосновано скъпи за нас. Рекламните агенции още нямат готови специалисти за професионална реклама в интернет. Искате ли да се учат на ваш гръб?

Колко пари сте готови да похарчите за реклама и популяризиране на новия си сайт за групови покупки? Колкото е възможно по-малко предполагам:) Ако е така, то ние имаме наистина богат опит. Ние сме изпробвали множество методи за реклама и далеч не всички са били успешни. Трябва ли и вие да се опарите, за да го разберете? Не е ли по-разумно направо да разберете кое действа и кое не?

Кое действа и кое не? Въпрос, който може да ви коства доста пари. Понякога има реализиран трафик към сайта, но почти никакви покупки. Границата между трафика в сайта и продажбите е много тънка. Много собственици не разбират това и се опитват да генерират лъжлива масова посещаемост, без да я превръщат в доходи. Когато става въпрос за реални продажби обаче, няма кого да излъжете, освен себе си. Затова ние ще работим заедно с вас върху качеството, а не само върху количеството.

Счетоводство. Изключително подценяван въпрос! Ако искате да бъдете успешен сайт, то броя на единичните покупки за ден може да бъде голям. Голям като брой и като сума. Това означава, че трябва да имате отлично счетоводство.

Знаете ли колко добри счетоводители, които разбират тънкостите на сайт за колективни покупки има в България? А познавате ли някой от тях? Ние ще ви помогнем с вече изпитани решения.

Трябва ли ви регистрация по ДДС? Как става плащането на клиентите? А как плащате на партньора си? Кой плаща ДДС-то? Има ли данък върху печалбата и колко е той? Кой го плаща? Колко струват хилядите малки транзакции между банките, Ипей, Изипей и не са ли те повече от печалбата ви?

Няма да повярвате, но и до днес голяма част от известните в България сайтове имат изключително объркано и неадекватно счетоводство! Много от тях плащат огромни данъци, просто защото техните счетоводители не знаят как да избегнат това напълно легално. Откъде го знаем ли? Откъдето знаем и другите неща:)

Правна страна. Ако мислите, че в този бизнес не се случва да попаднете на некоректни партньори, помислете пак.

Какво става, когато ваш клиент закупи ваучер, плати си го, вие го платите на вашия партньор по сделката и когато клиента отиде да получи закупеното, партньорът да откаже да предостави услугата? Представете си, че партньорът е туристическа агенция, услугата е стая за уикенда някъде на морето, а клиентът е семейство с малко дете. Представяте ли си какъв проблем може да стане?

Има и по-тежки случаи. Сключвате сделка с партньор, пускате оферта, продавате 2000 оферти, плащат ви ги, вие плащате на партньора и... Вашият партньор изчезва с парите на клиентите!

Знаете ли как да избягвате тези и други подводни камъни? Имате ли изряден договор? Имате ли подкрепата на адвокат? Имате ли готовност да върнете пари на недоволен клиент?

Какво предлагаме ние? Пълно и честно консултиране по ВСИЧКИ въпроси, свързани с изграждането и поддръжката на уебсайт за колективни покупки, намирането на клиенти, рекламата, намирането на ежедневни оферти, счетоводството и правната страна. Ще отговорим на всички ваши въпроси ясно, конкретно и професионално. Можем да ви предложим също намирането на оферти. Ако прецените, че е по-добре сами да изградите търговски екип, то ние можем да го обучим професионално в умения за търговия, комуникация и презентиране. Ние ще запознаем търговския ви екип с конкретните проблеми, свързани с груповата търговия и ще дадем решения за тях.
 

Назад

2011-2021 © Sales-Experts.eu