Външен търговски мениджмънт

Предлагаме ви една нова услуга - Външен търговски мениджмънт.

 

Какво означава това? Знаете какво е "външна счетоводна фирма", нали? Ние предлагаме "външен търговски мениджмънт". Получавате професионален търговски мениджмънт, за който не плащате данъци и осигуровки, не купувате автомобили, лаптопи и телефони, не боледува! Външните счетоводни услуги отдавна са се доказали като отлична и гъвкава алтернатива на счетоводния отдел в малкия и среден бизнес.

Външният търговски мениджмънт е сравнително нова услуга и сме горди, че Sales Experts е може да ви я предложи. Ние ще се погрижим вашия търговски екип да бъде винаги на ниво, за да се справя с новите предизвикателства пред търговията в последните години. Ние поемаме отговорността за пълния контрол върху вашите търговски представители. Ежедневната организация на работата, контрола на работното място, отчетността, търговските срещи - всичко това отпада от вашите преки задължения без да ви се налага да наемате супервайзори, тийм лидери, регионални мениджъри, търговски директор.

Този "изнесен екип" ще ви дава безпристрастния професионален поглед на външен наблюдател. Екипът ни бързо вижда процеси и звена във фирмата, които могат да бъдат оптимизирани. Имаме прости решения, базирани на богатия ни практически опит в търговията и управлението.

Какво спестявате? Разходите за търговски мениджмънт на фирмата си. А те не са малки.

Какво ще ви струва всичко това? Изненадващо малко.

Как да получите всичко това? Свържете се с нас и ние ще ви посетим на място.

От богатия опит, който имаме, както и от собствените ни успешни, успяхме да изведем няколко често срещани грешки на начинаещия предприемач:

1. Продавате на неправилните хора. Продажбите са жизнено важни за оцеляването на всеки бизнес. Но това не означава, че трябва да продаваш на всекиго - например на членовете на семейството, роднините и приятелите си. Това може да бъде загуба на време и да предизвика обратния ефект. Да продаваш на грешните хора, означава да се опитваш да продадеш стоката или услугата си на всекиго.

Вие знаете ли на кого ще продавате стоката или услугата си? Имате ли вече изработена стратегия в областта на продажбите?

2. Харчите прекалено много „готови” пари. Това е доста често разпространена грешка на начинаещия предприемач - да поддържа губещ бизнес с готови пари. Похарчването на много пари от капитала, предназначен за старт на бизнеса, преди да имате реални доходи от този бизнес може да бъде пагубно за начинанието.

Начинанието с най-добра възвращаемост, което нашият екип е разработил имаше стартов капитал от едва 36 лева. Само през първият месец имахме 5000% печалба!

Стратегията ви за развитие включва ли „Ще дам всичко от себе си и няма начин да не се получи”? Защото това не е стратегия, а зов за помощ.

3. Харчите прекалено малко пари. Грешка е да бъдете и прекалено стиснати по отношение на бизнеса си. Предпазливостта не трябва да е за сметка на ефикасността. Минава доста време докато начинаещия предприемач разбере къде е тънката граница между похарчването на прекалено много пари и ограничаването на бизнеса с недостиг на средства.

Вие подготвени ли сте да вземете това решение?

4. Поставянето на фалшива маска. Много хора, които са започнали сами бизнеса си, най-често се представят като „ние”. Това не е задължително. Фалшивият имидж обикновено излиза наяве някой ден. Няма нищо лошо в даването ма лично отношение на клиентите.

5. Приемането, че подписан договор=честност. Много често срещана грешка. Хората направо обичат да сключват „изгодни” и „отлични” договори с големи и известни компании или хора и допускат, че всичко ще е наред. Договорът е просто парче хартия. Имате ли средствата, времето и смелостта да съдите голяма компания за недобросъвестно изпълнен договор? В нашата практика сме имали „перфектни” договори със световно известни фирми като “Procter & Gamble”, “LÓreal” и “GlaxoSmithKline”, които в последствие са се оказвали парче хартия. Не и от правна гледна точка, разбира се. Добрите договори си остават важна част от бизнеса, но те са вторични след добрите отношения и резервния план.

Осигурихте ли резервен план, в случай на оттегляне на важен ваш партньор?

6. Да вървиш срещу интуицията си. Интуицията е точно толкова важна за бизнеса, колкото и останалото. В началото хората избягват да й се доверят и често грешат. Много от свежите идеи се раждат точно в тогава.

Имате ли доверен професионалист до вас, на когото да споделите моментните си прозрения?

7. Да правиш нещо само за да приличаш на някой друг. Това, че някой е „направил пари” по един начин, далеч не означава, че всеки може да го постигне. Всеки е уникален по собствен начин и това е интересното на живота.

Хапчето, което излекува съседа ти, може да бъде това, което ще убие теб.

8. Жертване на собствените ценности. Може да ви изглежда важно да изглеждате и да се държите като бизнесмен или бизнес дама, но ако изгубите собствения си облик, ще ви трябват години да го върнете. Страхът от показване на истинското ви аз, което може да изглежда странно за другите, довежда до вътрешен конфликт и липса на удовлетворение.

9. Липса на фокус върху изграждане на стойност. Може да ви се струва, че единствената причина да градите бизнес са парите, но да градиш бизнес означава да изграждаш ценности. Само ценностите и честността ще ви донесат истинско удовлетворение от постигнатото. Причината да съществува бизнесът ви е, за да дава стойност на вас, на работниците ви и на вашите клиенти.

10. Проблеми с оптимизацията. Въпреки че изграждането на стойност е важно за устойчивостта на бизнеса ви, то би било наивно да се вярва, че е достатъчно да се съсредоточите само върху нея и да оставите всичко друго да се движи само. Лесно бихте могли да организирате бизнес, който изгражда ценности, но в същото време губи много пари.

Не спирайте да изпробвате нови решения, водещи до оптимизация на вече постигнатото. Поставяйте си за цел да обмисляте всеки детайл от бизнеса си сякаш сте външен човек. Това е една от много силните страни на нашата фирма – ние даваме професионален поглед на външен наблюдател. Лесно виждаме процеси и звена, които могат да бъдат оптимизирани. Имаме прости решения, базирани на богатия ни практически опит в търговията и управлението.

11. Клиентът винаги е прав. Ще го прочетете във всеки учебник по търговия. Не е така. Има клиенти, с които не си струва да се занимавате. Има клиенти, които са загуба на време, енергия и пари. Това можем да ви го кажем от богатия си практически опит. Ние сме прочели всички учебници и знаем грешките в тях.

Какво сте дали от себе си, за да стартира вашия бизнес?

Поели сте огромен риск?
Вложили сте много пари?
Работили сте тежко дълги часове?
Понесли сте множество обвинения от партньори и роднини?
Изложени сте на постоянен стрес?
Срещали сте трудности с данъчните и администрацията?
Имали сте технически трудности?
Чувствате се изолирани?
Трябва да вършите всичко сами?

Наистина ли смятате, че си струва да загубите всичко това само защото не желаете да потърсите помощ от професионалисти? Според психолозите, да признаеш, че имаш нужда от помощ, показва голяма сила.

Sales Experts може да бъде рамото, на което да се опре вашия бизнес, за да избегне капаните по пътя си. Ние даваме професионален поглед на външен наблюдател. Лесно виждаме процеси и звена, които могат да бъдат оптимизирани. Имаме прости решения, базирани на богатия ни практически опит в търговията и управлението. Екипът на Sales Experts има повече от 120 години сборен търговски опит!

 

Назад

2011-2021 © Sales-Experts.eu